RSS

Tai kas yra affiliate?

14 Lie

Tai turbūt pirmas klausimas, šovęs į galvą pamačius mano tinklaraščio pavadinimą 🙂 Bent jau tiems, kurie negirdėjo šio žodžio anksčiau. Kas esate girdėję – puiku, pažiūrėkime, ar mūsų nuomonės sutampa.
Lietuviškai frazė “affiliate business“ gali būti verčiama keliais variantais. Man labiausiai patinka rekomendavimo verslas, nes tai geriausiai atspindi esmę, tačiau labai jau ilgas tas žodis rekomendavimo 🙂 Todėl dažnai tiesiog sakau – partnerystė. Nes tai irgi tiesa. Šiame tinklaraštyje stengsiuosi išsireikšti taip, kad būtų suprantama mintis, na o kaip pavadinsi, sakoma – taip nepagadinsi, ar ne?

Pagrindinė affiliate verslo idėja itin paprasta – Jūs rekomenduojate prekę/paslaugą/įmonę kitam žmogui, ir jei jis pasinaudoja Jūsų rekomendacija, tos prekės/paslaugos pardavėjas ar įmonė Jums už tai atsilygina. Genialu, kas paprasta.

Paprasta, bet niekad nesakykite, ir neklausykite, jei kas sakys, kad tai lengva. Šiais laikais žmonės yra bombarduojami komercine informacija kiekvieną sekundę, kai tik nemiega. O gal ir kai miega 🙂 Kodėl jie turėtų tikėti Jumis? Kodėl turėtų atkreipti dėmesį į Jūsų rekomendaciją? Būtent tai – pasitikėjimą ir dėmesį Jums reikia pasiekti, jei norite, kad Jūsų affiliate idėja/verslas būtų pelningas. Tai – nelengva.

Tik neišsigąskite – nereikės rengti draugų susitikimų ar vaikščioti nuo durų iki durų ir ką nors siūlyti 🙂 Šie laikai jau praeityje – dabar XXI amžius. Mes turime internetą, kuriame mirksta milijardai žmonių – jie ieško, skaito ir jie perka. Mes turime technologijas, kurios leidžia net ne itin IT sferoje pasikausčiusiam žmogui susikurti savo tinklalapį. Mes turime paieškos sistemas, socialinius tinklus, interneto marketingą ir reklamą. Galų gale, turime Google, kuris atsako į visus klausimus, jei tik jo tinkamai paklausite 🙂

Iš čia antras genialus paprastumas – prekės/paslaugos pardavėjas Jums duoda nuorodas, kurias talpinate savo tinklalapyje ir kitaip platinate internete. Šios nuorodos turi savyje unikalų kodą, kuris prekės/paslaugos pardavėjui parodo, kuris konkrečiai affiliate partneris nukreipė kurį pirkėją.  Ir tas partneris, pirkėjui ką nors nupirkus, gauna sutartą užmokestį už rekomendaciją. Jūsų tinklalapis populiarėja, jo lankytojų daugėja, daugėja paspaudusiųjų affiliate nuorodas ir tapusių pirkėjais, didėja Jūsų pajamos.

Ir vėl – paprasta, be ne lengva. Tinklalapių, tarp jų ir affiliate, pasaulyje irgi milijardai. Jūsų tinklalapis turi būti populiarus, atnaujinamas, turėti idėją, reikiamas prekes ar paslaugas, optimizavimą paieškos sistemoms ir dar daugybę dalykų Jūs turite žinoti, atlikti ir nudirbti, kad pagaliau gautumėte pajamų.

Kodėl aš vis akcentuoju, kad viskas paprasta, bet ne lengva? Nes tikrai paprasta, tereikia domėtis, susirasti informacijos, ją pritaikyti. Bet affiliate verslas – ne koks nors dar vienas “pasyvių pajamų“ modelis, ar MLM piramidė ar kažkas panašaus. Dažnai žmonės jo imasi, nes įsivaizduoja, kad greitai pakurs paprastą tinklalapį, parašys pora puslapių teksto jam, sudės nuorodas, na ir maždaug už kokios savaitės jau krausis lagaminus atostogoms gražiausiame pasaulio kampelyje 🙂 Taip nėra. Lagaminus krautis galėsite ne anksčiau nei po metų ar dviejų. Jei labai seksis, sugalvosite unikalią idėją – gal po pusmečio. O jei idėja “per gera“, “per ankstyva“, galbūt ja paremtas tinklalapis ims nešti pajamas po 4 ar 5 metų… Taigi kiekvieno žmogaus affiliate verslas, idėja ir pajamos yra nepalyginamos – viskas labai individualu.

Pabaigai pasilikau svarbiausią dalyką. Turiu būtinai pasakyti – tai įmanoma. Įmanoma iš affiliate uždirbti, iš to gyventi, ir gyventi visai neblogai. Na, pavyzdžiui taip, kai tikrai galite kada norite susikrauti tuos lagaminus 🙂 Aš esu to įrodymas, ir pažįstu dar daugybę tokių kaip aš visame pasaulyje. Tai įmanoma, ir Jūsų niekas neriboja: žinias galima įgyti, informaciją – susirasti ir įsisavinti, darbus – nudirbti. Nesvarbu, kur Jūs gyvenate, ką veikėte iki šiol.

Tiesa, vienas dalykas svarbu – Jūsų intelekto koeficientas. Bet jei jau perskaitėte iki šios vietos, spėju, kad košės galvoje turite pakankamai 🙂 Taigi – konkrečiai Jūsų niekas tikrai neriboja.

 

Žymos: , , , , , ,

1 atsakymas į “Tai kas yra affiliate?

  1. Fakultetas

    15/07/2011 at 15:58

    Patiko mintis, kad jei ideja “per gera“, pajamos gali ateiti po 4-5 metu. Idomu paziureti is priesingo tasko. Nebuvau anksciau susimastes apie toki varianta. Is tiesu, juk kai kurie isradimai ar meno kuriniai lauke ir simta metu, kol sulauke demesio ir savo laiko.

     

Parašykite komentarą